Programi, prireditve - Volilni občni zbor 2019

19. maja je potekal Volilni občni zbor Zveze Slovencev na Madžarskem, na katerem so izvolili novega predsednika ter člane predsedstva in nadzorne komisije Zveze Slovencev. Člani Zveze so sprejeli poročilo o delovanju in poslovnih rezultatih Zveze v letu 2018 ter načrt programov in proračuna ZSM za leto 2019. Dosedanji dolgoletni predsednik, Jože Hirnök, ki je organizacijo vodil od svoje ustanovitve, tokrat ni kandidiral. Nova predsednica je postala Andreja Kovač.  Predsedstvo Zveze šteje 7 članov (Karel Holecz, Gyöngyi Bajzek, dr. Karel Gadányi, Alojz Hanžek, Melinda Ropoš-Csató, Klara Fodor in Emma Karba), nadzorna komisija pa 3 člane (Ildikó Windisch, Imre Trajbar in Andreja Labricz). Na volilnem občnem zboru so bili prisotni poleg članov Zveze še minister Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Peter J. Česnik, veleposlanik RS v Budimpešti, dr. Robert Kokalj, generalni konzul RS v Monoštru, dr. Boris Jesih in zagovornica Slovencev v madžarskem parlamentu, Erika Köleš Kiss.