Programi, prireditve - Porabski dan 2022

Letošnji Porabski dan je potekal v soboto, 11. junija na Verici v organizaciji Zveze Slovencev na Madžarskem in Občine Verica-Ritkarovci. Program se je začel s slovensko mašo v šotoru na dvorišču kulturnega doma. V nadaljevanju je sledila slovesna predaja novozgrajene stavbe, ki se imenuje »Iža s pečjauv in je bila zgrajena v okviru madžarskega razvojnega programa za Porabje. V kulturnem programu so nastopili Pevska skupina Seniške sinice ter folklorni skupini iz Gornjega Senika in Cerkvenjaka. Nato je potekala podelitev priznanj »Za Porabje«, ki so ga letos prejeli Marijana Kovač, Attila Gyécsek in Jelka Pšajd. Dogodek je bil obogaten tudi z dodatnimi programi, udeleženci so lahko izbrali med pohodom po učni poti travniških orhidej, gastronomski delavnici v novi peči ali ogledom razstave z naslovom Domači obrazi, Veriško-Ritkarovski fotoarhiv. Poskrbeli smo tudi za aktivnost otrok z napihljivimi igralami in ljudskimi igrami ter poslikavo obraza.

Po uradnem delu programa se je začela zabava z ansamblom Modrijani, ki je poskrbel za odlično vzdušje.

Fotografije: Silva Eöry, Gy. Bajzek