Programi, prireditve - 25. obletnica Zveze Slovencev na Madžarskem

8. novembra 2015 je Zveza Slovencev na Madžarskem praznovala 25. obletnico svojega delovanja. Slovesnost je potekala v konferenčni dvorani Slovenskega doma v Monoštru. Goste je pozdravil predsednik Zveze, g. Jože Hirnök, ki je v svojem nagovoru povzel dosežene rezultate organizacije v preteklih 25-ih letih. Udeležence slavja so nagovorili: minister Gorazd Žmavc, vodja Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ga. mag. Julijana Bizjak Mlakar, ministrica za kulturo RS, g. Zsolt V. Németh, državni sekretar ministrstva madžarske Vlade za kmetijstvo, ga. mag. Ksenija Škrilec, veleposlanica RS v Budimpešti in g. Béla Básthy, poslanec županijske skupščine Železne županije. Na slovesnosti sta nastopila glasbenika Vlado Poredoš in Bojan Bergant gostje so si lahko ogledali tudi film o 25-letnem delovanju Zveze, ki so ga pripravili sodelavci uredništva slovenskih oddaj na madžarski televiziji. Slovesnosti je sledil sprejem v restavraciji Lipa.