Rendezvények - Közgyűlés 2023

Múlt pénteken tartotta soros éves közgyűlését a Magyarországi Szlovének Szövetsége, amely ebben az évben választási jellegű volt. Az első napirendi pont a MSZSZ 2022. évi működéséről szóló beszámoló volt, amelyet Kovács Andrea elnök ismertetett a tagokkal. A résztvevők között volt Metka Lajnšček főkonzul is.

A mérleg, a felügyelő bizottsági jelentés és a MSZSZ éves tervének megtárgyalását, elfogadását titkos szavazás követte. A tagok újra Kovács Andreát választották elnöknek, aki második mandátumát kezdi a szervezet élén. A felügyelőbizottság összetételében sem történt változás, a tagok Labritz Kern Andrea, Windisch Ildikó és Trajbár Imre maradtak. Az elnökség 7 tagú. Idén a következő jelölteknek szavazott bizalmat a közgyűlés: Bajzek Gyöngyi, Holecz Károly, Fodor Klára, Hanzsek Alajos, Ropos - Csató Melinda, Bajzek Gábor és Illés Noémi. Kovács Andrea elnök a szavazás után köszönetet mondott Karba Emma és dr. Gadányi Károly volt elnökségi tagoknak és sikeres munkát kívánt az új elnökségnek.

A közgyűlés végén az elnököt és a megválasztott tagokat Metka Lajnšček főkonzul és Karel Holec Szlovén Önkormányzat elnöke is gratulált.