Rendezvények - Választó Közgyűlés 2019

A Magyarországi Szlovének Szövetsége május 19-én tartotta Választó Közgyűlését, amelyen új elnököt, elnökségi és felügyelő bizottsági tagokat választottak. A tagok elfogadták Szövetség a 2018. évi munkájáról és gazdálkodásáról szóló beszámolót, valamint a 2019. évi programot és költségvetést. Az elnöki tisztséget a szervezet megalakulása óta betöltő Hirnök József ezúttal nem indult. A Szövetség új elnökének Kovács Andreát választották meg. A Magyországi Szlovének Szövetsége elnöksége 7 tagból (Holecz Károly, Bajzek Gyöngyi, dr. Gadányi Károly, Hanzsek alajos, Ropos-Csató Melinda, Fodor Klára, Karba Emma), felügyelő bizottsága 3 tagból áll (Windisch Ildikó, Trajbár Imre, Labriczné Kern Andrea). A Választó Közgyűlésen a tagok mellett jelen volt még Peter J. Česnik, a Határon Túli Szlovének Hivatalának minisztere, dr. Robert Kokalj, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete, dr. Boris Jesih, a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzulja és Kissné Köles Erika, szlovén nemzetiségi szószóló.