Rendezvények - Rába-menti szlovén nap 2022

Az idei Rába-menti szlovén nap június 11-én, szombaton Kétvölgyön került megrendezésre a Magyarországi Szlovének Szövetsége és Kétvölgy Község Önkormányzata szervezésében. A program szlovén nyelvű szentmisével kezdődött a kultúrház udvarán felállított sátorban. Ezután a Kemencés-ház ünnepélyes átadása következett, amely a Szlovén Rábavidék térségfejlesztési program keretében valósult meg. A kulturális programban fellépett a MSZSZ Felsőszölnöki Cinegék éneklőcsoportja, a felsőszölnöki néptánccsoport és a szlovéniai Cerkvenjak néptánccsoportja. A műsor végén a MSZSZ elnöke, Kovács Andrea átadta a „Rábavidékért Díjat”, melyet idén Kovács Imréné, Gyécsek Attila és Jelka Pšajd vehetett át. A vendéglátást követően szabadon választható tevékenységek vártak a résztvevőkre: séta a réti orchideák tanösvényén, vagy gasztronómiai műhelymunka a kemencénél, illetve a kultúrházban megtekinthették az „Otthoni arcok – Kétvölgyi fotóarchívum” című kiállítást is. A gyerekeket légvár és népi játékok szórakoztatták, valamint arcfestést is kérhettek.

A program hivatalos része után a szlovéniai Modrijani zenekar teremtett remek hangulatot.

Fotók: Silva Eöry, Bajzek Gy.