Rendezvények - Rába-menti Szlovén Nap

Július 18-án a 21. Rába-menti Szlovén Nap alkalmából találkoztak a magyarországi szlovének Orfaluban. A rendezvény keretében adták át "A Rába-vidékért" díjakat is dr. Gadányi Károlynak, Milivoj Miki Rošnak és dr. Sebestyén Gábornak. A kulturális műsorban felépett a Trio Vetrnica népzenei együttes, a MSZSZ Szlovén Nyugdíjas Néptánccsoportja és a Gorički klantoš népzenekar. A délután fő programja a cséplés bemutatása volt, amit a Rába-vidéki Szlovén Kulturális és Turisztikai Egyesület Orfalu mutatott be. A jó hangulatról a cséplés alatt a Vinski bratje együttes gondoskodott. Hanzsek Alajos és Domján László azt is bemutatták, hogy hogyan rakták kévékből a keresztet. A nap résztvevői kipróbálhatták a szövést szövőszéken, a kaszakalapálást és a cséplést cséphadaróval, valamint megtekinthettek kenyérsütést is. A Rába-menti Szlovén Nap bállal zárult, melyen a zenét a SKOK együttes szolgáltatta.