Rendezvények - A Magyarországi Szlovének Szövetsége 30. jubileumi ünnepsége

A Magyarországi Szlovének Szövetsége fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségre szeptember 4-én került sor a szentgotthárdi Színházban. A "Gyökerek nélkül nem boldogul sem fa, sem a nyelv " című ünnepi műsort Valentina Novak állította színpadra. A fellépők rábavidéki fiatalok, illetve a MSZSZ égisze alatt működő kórusok tagjai voltak.

Az ünnepség kezdetén Kovács Andrea, a MSZSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket, a szervezetünk elmúlt 30 évével kapcsolatos gondolatokat pedig Hirnök József, korábbi elnök foglalta össze.

A jubileumi ünnepséget jelenlétével megtisztelte Szlovénia és Magyarország köztársasági elnöke, Borut Pahor és Áder János is, akik a rendezvény ünnepi szónokai is voltak.

A Magyarországi Szlovének Szövetsége köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik részt vettek az ünnepségen. Külön hála illeti a fellépőket és mindazokat, akik bármilyen módon hozzájárultak az évforduló szép és sikeres megünnepléséhez.