Rendezvények - Rába-vidéki kalendárium / Porabski koledar

A Porabski koledar/Rába-vidéki kalendárium, a magyarországi szlovének évkönyve, először 1986-ban jelent meg önállóan a Magyarországi Délszlávok Demokratikus Szövetsége kiadványaként Slovenski koledar/Szlovén kalendárium néven. 1990 óta a kiadványt a Magyarországi Szlovének Szövetsége jelenteti meg. A szlovén évkönyv szlovén irodalmi nyelven és Rába-vidéki szlovén nyelvjárásban íródik, a szöveget fényképek gazdagítják. A kalendárium szerkezete a következő: az első fejezet a Rába-vidéket érintő kisebbségpolitikai, oktatáspolitikai, anyanyelv használati, kulturális, gazdasági és néprajzi írásokat tartalmaz, ezután szakmai ismeretterjesztő cikkek, úti beszámolók, élmények, családi történetek, sorsok, majd hazai és elsősorban muravidéki alkotók szépirodalmi művei, valamint az egyházi események kapnak benne helyet. Az évkönyv humoros történetekkel és az elmúlt év eseményeinek képes kronológiai áttekintésével végződik.