Programi, prireditve - Volilni občni zbor

22. maja je v Slovenskem domu v Monoštru potekal volilni občni zbor Zveze Slovencev na Madžarskem, nanj je dobilo vabilo 121 registriranih članov, udeležila se ga je dobra polovica, 61 oseb. Po sprejetju poročil, bilance in proračuna ter sprememb statuta, ki jih je zahteval spremenjeni zakon, je občni zbor izvolil (staro) novo vodstvo organizacije. Po rezultatih tajnega glasovanja je predsednik Zveze Slovencev na Madžarskem (p)ostal za novo 4-letno obdobje Jože Hirnök. Člani predsedstva so postali: Agota Merkli Kállay (Budimpešta), dr. Karel Gadányi (Sombotel), Vendel Bočkor (Mosonmagyaróvár), Klara Fodor (Monošter), Alojz Hanžek (Gornji Senik), Erika Glanz (Dolnji Senik), Lilla Fasching (Sakalovci), Gabor Bartakovič (Slovenska ves), Laci Domjan (Števanovci), Feri Ropoš (Verica-Ritkarovci), Karel Holec (Andovci). Nadzorno komisijo bo še naprej vodila Ildiko Vindisch, člana komisije sta Andreja Kern Labricz in Imre Trajbar.