Programi, prireditve - Informacijski dan

Zveza Slovencev na Madžarskem in Generalni konzulat Republike Slovenije v Monoštru je 25. oktobra 2022 organiziral informacijski dan v konferenčni dvorani Slovenskega kulturnega in informacijskega centra.

Na informacijskem dnevu je bil predstavljen Javni razpis za spodbujanje gospodarskih naložb mikro, malih in sredje velikih podjetij, ki delujejo na območju, kjer živijo pripadniki avtohtone slovenske narodne skupnosti na Madžarskem – ukrep 1, ki bo razpisan v okviru Programa spodbujanja gospodarske osnove avtohtone slovenske narodne skupnosti na Madžarskem 2021-2024. Program financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in technologijo Republike Slovenije.

Program sta predstavila mag. Dejan Židan, državni sekretar Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, ter dr. Robert Drobnič, direktor Direktorata za regionalni razvoj na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.