Folklorna skupina Zveze Slovencev Gornji Senik

Nazivi in dosegljivost porabskih ODRASLIH kulturnih skupin ZSM

Folklorna skupina Zveze Slovencev Gornji Senik je bila ustanovljena na pobudo njenih mladih članov leta 1985 in je nastala kot naslednica otroške folklorne skupine.

Od leta 2002 skupino vodi dolgoletni plesalec Andraž Sukič. Skupina ima v programu šest odrskih postavitev, med njimi odrsko postavitev porabskih plesov, ki jo je pripravil Mirko Ramovš, in postavitev štajerskih plesov avtorice Jelke Pšajd. Skupina šteje 29 članov, letno ima od 10 do 15 nastopov. Ponosna je na dolgoletno sodelovanje na folklornih festivalih v Beltincih. Nastopa na številnih prireditvah v Porabju in pri odseljenih porabskih Slovencih na Madžarskem ter na prireditvah madžarskih organizacij, kjer je ena najbolj priljubljenih ljubiteljskih skupin. Večkrat so nastopili v Ljubljani, Mariboru in v drugih krajih po Sloveniji, največkrat v Prekmurju. Leta 2005 je skupina praznovala 20. obletnico obstoja. Leta 2008 so prejeli priznanje in diplomo PRO CULTURA MINORITATUM HUNGARIAE, katero podeluje Inštitut za madžarsko

Andraž Sukič

Vodja

Gyöngyi Bajzek

Mentor

Dosegljivost

9985 Gornji Senik, Glavna ulica 412.

00-36 94/434-159