Rendezvények - Magyarországi Szlovének Szövetsége 25 éves jubileuma

A Magyarországi Szlovének Szövetsége 2015. november 8-án ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A jubileumi ünnepség a Szlovének háza konferencia termében zajlott Szentgotthárdon. A vendégeket a Szövetség elnöke, Hirnök József úr köszöntötte, aki beszédében összegezte a szervezet elmúlt 25 évének eredményeit. Ünnepi beszédet mondott: Gorazd Žmavc úr, a Határontúli Szlovének Hivatalának minisztere, mag. Julijana Bizjak Mlakar asszony, Szlovénia kulturális minisztere, V. Németh Zsolt úr, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Ksenija Škrilec asszony, Szlovénia budapesti nagykövete és Básthy Béla úr, a Vas Megyei Közgyűlés képviselője. Az ünnepségen fellépett Vlado Poredoš és Bojan Bergant zenész, a jelenlévők megtekinthették a Szövetség elmúlt 25 évéről készült filmet, melyet a magyar televízió (Duna TV) Szlovén Szerkesztőségének munkatársai készítettek.   Az ünnepséget fogadás követte a Lipa étteremben.